Marjolein Oldenkamp Natuurgeneeskundig Massagetherapeut

Natuurgeneeskunde:

In de natuurgeneeskunde gaat men er vanuit dat ieder mens de kracht bezit om zichzelf te genezen.
Door een massage raakt men veelal ontspannen, door deze ontspanning en het vrijmaken van emotionele en energetische blokkades wordt levensenergie vrij gemaakt en wordt het bewustzijn van lichaam en geest bevorderd.

Vanuit de holistische mensvisie, die de basis is van deze massagetherapie, zijn klachten niet op zichzelf staande verschijnselen. Het zijn fysieke uitingsvormen van wat zich ook op andere niveaus afspeelt, te weten: mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel.

Ik ben Marjolein Oldenkamp, geboren in 1955 Lunteren. Na 15 jaar als medisch analiste te hebben gewerkt, werd ik mij bewust dat ik op een andere manier met ziekte en gezondheid om zou willen gaan. Mijn interesse voor massage werd gewekt na een cursus voetreflex therapie en een cursus intuïtieve massage. Vervolgens heb ik in 4 jaar de opleiding voor massagetherapeut aan de Academie voor Massage en Beweging in Amsterdam afgerond in 2000. Door voortdurende literatuurstudie en verplichte bij- en nascholingscursussen blijf ik bij in mijn vakgebied. Momenteel heb ik een eigen massagepraktijk en geef ik ontspanningsmassages in een sauna. Ik ben lid van een beroepsvereniging, waardoor de kosten via sommige verzekeringsmaatschappijen gedeeltelijk vergoed worden.

Waarom?

Door de steeds grotere druk die de maatschappij op mensen legt, raakt men de balans kwijt tussen werk en ontspanning: met daaruit voortvloeiend verschillende lichamelijke en emotionele klachten. De behoefte naar een adempauze en even tijd voor jezelf wordt steeds groter.
Een goede massage, waarbij lichaam en geest centraal staan, bevordert het terugbrengen van het evenwicht.

Na een inleidend gesprek en het afnemen van een anamnese, begint de behandeling: deze duurt tussen de een en anderhalf uur en bestaat uit beweging, adembewustwording en massage.

Omdat ieder mens uniek is en wensen of klachten sterk variëren, is iedere behandeling verschillend. Daarbij wordt een keuze gemaakt uit de volgende behandelmethoden:

ontspanningsmassage, klassieke massage, diepe weefselmassage, reiki, voetreflexologie, holistic pulsing, bio-energetische oefeningen, visualisaties ademhalingstechnieken.

Het bewust worden van je lijf staat centraal: wat heeft je lichaam je te vertellen en hoe kun je daar naar luisteren.

Door deze therapie kon je op alle niveaus worden aangeraakt en word je jezelf bewust waar je staat.

Adres

Ons adres:

Boterweg 1 3633 EP Vreeland

Telefoon:
Internet: