pASSe partout Ridderkerk

Coaching – Training – Begeleiding van mensen met ASS en hun omgeving.

pASSe partout Ridderkerk – een initiatief van Piet Waarts, is een organisatie die mensen met Autisme Spectrum Stoornissen wil helpen hun leven meer inhoud te geven, eigen regie te ervaren en succes te kennen. Samen bouwen aan de toekomst en beter leren leven met het eigen Autisme dat is onze missie

Als vader en ervaringsdeskundige besloot Piet na 32 jaar privé en 12 jaar professioneel werken met stoornissen in het autistisch spectrum zijn ervaringen om te zetten in het zelfstandig coachen/begeleiden van mensen met Autisme. In de praktijk leerde hij de beperkingen die Autisme, door het anders zijn, denken en voelen, mensen oplegt kennen. Het je alsmaar onbegrepen voelen door anderen die kennelijk niet zijn zoals jij.

Er graag bij willen horen maar tegelijkertijd daar niet toe in staat te zijn. Een goed verstand hebben en toch dit alles nauwelijks kunnen vatten. Het verschil tussen jouw wereldbeeld en dat van de anderen om je heen kan je tot wanhoop brengen omdat het verschil vaak buiten je begrip ligt of zo niet door jou wordt ervaren. Moeite hebben met taalgebruik en taalbegrip in een wereld die op taal gericht is, maakt het er ook al niet makkelijker op. In de war raken door overgevoeligheid in tast, smaak, beeld of geluid geeft een vertekend beeld van wie je werkelijk bent, maar leg dat maar eens uit. Leven met Autisme is niet altijd simpel, niet voor wie het heeft, maar ook niet voor de mensen om hem of haar heen.

Autisme wordt vaak omschreven als een  informatie verwerking probleem waarbij verschillende hersengebieden anders werken of niet goed samenwerken. Het lastige is alleen dat je dit niet kunt zien, horen of voelen. Tenzij je net als Piet met andere ogen en oren leert kijken en luisteren. Dan merk je wat het betekent om steeds opnieuw verschillende hulpverleners te hebben. De veiligheid van je eigen huis te moeten ruilen voor onbekende omgevingen en onbekende mensen. Stuk te lopen op afspraken die niet of anders worden nagekomen. Hulp te kunnen krijgen, maar niet op de manier zoals het jou echt zou helpen en niet alleen maar tijdens kantooruren. Juist de afstemming van welke hulp je zou willen en de momenten waarop je die hulp nodig hebt is door reguliere instellingen zo moeilijk te leveren. Dat maakt dat je je niet gehoord voelt en zeker niet begrepen.
Begrijpen en begrepen worden dat is zijn en ons motto. Dat willen wij graag bereiken door samen met jou te werken aan de beperkingen die jouw autisme jou oplegt. Daar waar jij het fijn vindt en op de momenten die jij kiest. Immers iedereen is anders en iedereen heeft zijn eigen vorm van Autisme.

Met pASSe partout Ridderkerk wil hij iedereen met een stoornis in het Autistisch Spectrum helpen een beter leven op te bouwen, minder angst te hebben, zich minder eenzaam maar juist echt gevalideerd te voelen Mogen zijn wie je bent, en samen werken aan de toekomst dat is ons uitgangspunt. Voel je welkom bij …

pASSe partout Ridderkerk

Adres

Ons adres:

Forel 58, 2986 RA Ridderkerk

Telefoon: