Medisch Pedicure mevr. C. Kats-Mulderij – Oncologisch Pedicure

Ze is vijfentwintig jaar werkzaam als pedicure en volgde steeds weer cursussen en bijscholingen om goed werk te kunnen blijven leveren. Gezien het aantal clienten die ze behandeld en de vele jaren dat ze bij haar komen is haar dat goed gelukt.

Met veel plezier is ze dagelijks met haar werk bezig. En komen er steeds weer nieuwe clienten bij het is dan ook een dagtaak voor haar.

De clientengroep bestaat zowel uit en mannen als vrouwen en gaat van jong tot oud tot zeer oud. Ze is werkzaam in verzorginghuizen en komt ook aan huis. Ook heeft ze een eigen praktijkruimte thuis waar ze clienten behandeld.

Door haar vele specialisaties wordt er veel beroep op haar gedaan. Haar specialisatie is o.a. de diabetische voet en de reumatische voet.

Medisch Pedicure

Mevr. C Kats-Mulderij was ingeloot om in de pilotgroep voor medisch pedicure mee te doen. De pilotgroep bestond uit vijftig pedicures uit heel het land. De opleiding heeft een jaar geduurd. Er moest verschillende keren naar Amerfoort worden afgereisd.

De pedicures hebben allemaal het basisdiploma Pedicure op zak. Het medisch aspect is dat er door opscholing een allround pedicure komt. Allround pedicure zijn houdt in de normale voet en de voet met problemen te kunnen behandelen. Ingegroeide nagels behandelen, likdoorns vakkundig weghalen en drukvrij leggen, ortheses maken het plaatsen van een nagelbeugel. Maar ook screenen en vroeg tijdig opsporen van problemen.

Het afgelopen jaar heeft Medisch Pedicure mevr. C. Kats-Mulderij zich hier voor ingespannen. Er moest een portfolio gemaakt worden, verslagen uitgewerkt worden en een proeve van bekwaamheid worden afgelegd. Nu mag ze zich Medisch Pedicure noemen.

Advies

U krijgt uitleg en voorlichting over de meest geschikte verzorging van de voeten.

Over de risico’s en klachten als u de voet niet juist verzorgt (bijv. kans op ingroeiende nagels als ze verkeerd geknipt worden).

Over de gevolgen van het dragen van niet passende schoenen of sokken.

Wanneer dat nodig is om een afspraak te maken bij een arts, podotherapeut of verpleegkundige,krijgt u daarover advies (bijv. als een drukplek om onverklaarbare redenen niet weggaat).

Voetverzorgingstips

Wanneer u zich realiseert hoeveel kilometers u in uw leven door uw voeten wordt gedragen, dan is dit zeker geen loze kreet. U kunt te maken krijgen met allerlei ongemakken zoals eelt, likdoorns en ingroeiende nagels. U kunt relatief eenvoudig zelf een aantal van deze ongemakken aan uw voeten voorkomen of verhelpen door het volgen van de onderstaande tips.

Luister naar uw voeten

Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan. De meeste voetproblemen zijn op te lossen, en uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Uw voeten wassen

Was uw voeten dagelijks met handwarm water en liever niet met zeep. Maar blijf niet te lang in het water met uw voeten, want, hoe vreemd dat ook mag klinken, een droge huid kan daarvan het gevolg zijn. Droog uw voeten na het wassen altijd zeer goed af, vooral tussen de tenen met een schone handdoek. Trek daarna niet meteen uw sokken aan, maar geef uw voeten de kans om te drogen.

Een goede vochtregulerende crème

Ook uw voeten hebben baat bij een goede vochtregulerende crème. Breng de crème aan op de gehele voet, behalve tussen de tenen. Bij ieder seizoen hoort een voetencrème, maar ook bij ieder huidtype hoort een voetencrème. Vraag dus aan uw pedicure welke crème u in welk seizoen het best kunt gebruiken!

Schoenen kopen

Goede en goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom aan het einde van de dag. Uw voeten zijn dan altijd iets meer opgezwollen dan ’s ochtends. Op die manier voorkomt u onnodig knellende schoen en voetproblemen!

 

Adres

Ons adres:

Noorderweg 4, 7912 TN Nieuweroord

Telefoon: