Linda Boxman Muziektherapie

Linda Boxman is gediplomeerd muziektherapeute. Nadat Linda tien jaar lang in de zorg heeft gewerkt als doktersassistente, wilde zij graag haar kwaliteiten als zorgverlener combineren met haar liefde voor de muziek.

Linda heeft de opleiding tot muziektherapeute gevolgd aan de Hogeschool Utrecht in Amersfoort.

In het jaar 2011 is Linda ‘CUM LAUDE’ afgestudeerd en verzorgt zij via Stichting Papageno muziektherapie en individuele begeleiding aan huis, bij kinderen en jongeren met een ASS (autistisch spectrum stoornis).

Daarnaast behandeld Linda ook cliënten, jong en oud, met andere uiteenlopende problematiek aan huis, vanuit haar eigen praktijk.

MUZIEKDOCENT

Linda geeft muzieklessen aan huis. Al ruim 15 jaar geeft zij gitaar- en mandolinelessen. Voor leerlingen uit Hardinxveld-Giessendam worden die lessen bij Linda thuis gegeven. Voor leerlingen buiten de omgeving komt ik Linda bij de leerling thuis.

Voor mensen die zich willen verdiepen in de muziektheorie en -geschiedenis geeft Linda theorielessen.

DIRIGENT

Ook is Linda gediplomeerd ‘Amateur-dirigent voor mandoline-orkesten’. Onder die titel is zij verbonden als dirigent bij mandoline-orkest Amati in Den Haag. Eerder was Linda verbonden als dirigent aan mandoline-orkest Nostalgia in Veenendaal.

COMPONIST

In haar schaarse vrije momenten schrijft Linda haar eigen muziek. Inmiddels heeft ze al 20 stukken op haar naam staan.

Ze schrijft voor verschillende bezettingen. Mandoline-orkest, symfonie-orkest, duo’s, trio’s en kwartetten voor strijkers, tokkelaars en blazers.

MUZIKANT

”Het is heel leuk om van je hobby je beroep te maken. Ik ben daardoor al veel uren met muziek bezig. Toch wil ik ook niet vergeten om mijn hobby ook hobby te laten zijn. Dat houdt voor mij in, dat ik ook veel zelf speel. Thuis, studerend op interessante stukken, maar ook in orkestverband. Zo speel ik in drie verschillende orkesten. Mandoline-orkest de Plektrum Melodisten uit Hardinxveld-Giessendam, mandoline-orkest O.N.I. uit Schiedam en kamerorkest Merwe Sinfonietta uit Gorinchem.

Ik bespeel verschillende instrumenten. Dat is ook wel een must voor een muziektherapeut. Toch heb ik een aantal instrumenten, die ik zie als ‘mijn’ instrumenten. Dat zijn de mandoline, gitaar en altviool. Daarnaast bespeel ik ook graag de piano.”

8ecaa0c2c238086e8d40b79c959ad425

Adres

Ons adres:

Doornsweer 3, 3371 PS Hardinxveld-Giessendam