Het Buiten – Avontuurlijk buiten koken op houtvuur.

Ga op avontuur samen met Het Buiten en de Dutch Oven.

Het Buiten geeft workshops Avontuurlijk Buiten Koken op Houtvuur. Verder verkopen wij allerlei artikelen voor outdoor cooking. Ook voor bedrijfsuitjes.

Ik werkte tot 2007 als hovenier. Mijn werkzaamheden bestonden uit aanleg en onderhoud van tuinen, waterpartijen en boomverzorging. Verder was ik praktijkopleider en begeleidde ik leerlingen van het AOC. Helaas moest ik wegens omstandigheden hiermee stoppen. Omdat ik geen stilzitter ben, heb ik besloten een eigen onderneming te starten. Ik heb hierbij gekozen voor een van mijn hobby’s. Ik wil mijn, meer dan 25 jaar, scoutingervaring gaan gebruiken om met mensen in een natuurlijke omgeving te gaan koken op houtvuur. Maar voor goed tuinadvies of een metamorfose kunt u ook bij mij terecht.

Tijdens mijn scoutingjaren was het hoogtepunt van de kampen het koken op houtvuur. Al gaat het bij de scouting wel iets primitiever dan wat ik nu doe.Graag deel ik deze  ervaring en kennis met een ieder die daar interesse in heeft. Met de huidige middelen kan je op een hele leuke manier, in een natuurlijke omgeving, op houtvuur koken. Het zogeheten Slow Cooking is een aangename ontspannen manier om met een groep mensen bezig te zijn met vuur stoken, eten, drinken, hakken en zagen. En na zware lichamelijke arbeid is niets lekkerder dan een zelf klaargemaakte maaltijd, bij een goed kampvuur, te nuttigen.

Vanuit mijn beroep en mijn scoutingachtergrond weet ik hoe ik mensen kan leren op een verantwoorde manier vuur te maken met hout dat men zelf gehakt en gezaagd heeft. Als daar ook nog eens kooltjes uit gehaald kunnen worden waarmee gekookt gaat worden is het plaatje helemaal compleet. Voor het koken ga ik gebruik maken van zogenaamde Dutch Ovens.

Adres

Ons adres:

Emmastraat 18, 2351 HB Leiderdorp

Telefoon:
Internet: