De Wolkom

Margriet Kinderman. Maatschappelijk werkster en Verpleegkundige.

De wolkom biedt maatschappelijk werk, met name gericht op  praktisch maatschappelijk werk en groepsmaatschappelijk werk. Educatie door eigen gemaakte bordspelen, die te koop zijn of door workshops betekenis krijgen is hierin ook een onderdeel van het bieden van hulp. Maar ook beschermingsbewind en mentorschap om het leven op de rit te houden als het gaat om financieen en administratie. Daarnaast ook de juiste zorg te krijgen en te houden als dit nodig is om gelukkig te zijn in het leven. De Wolkom is daarnaast aangesloten bij Cooperatie DIchtbij. Door thuiszorg Dichtbij kan De Wolkom Verpleegkundige zorg bieden.
De Wolkom kent een verhaal over z’n naam.

Op een nacht droomde ik over een naam waarin ik mijn activiteiten kon bundelen.

De Here God ging voor in een wolkkolom. Hiermee was de Christelijke basis geboren. Toen werd het woordje ‘kol’ eruit gehaald en vertikaal op het overgebleven woord gezet. Het overgebleven woord was ‘wolkom’, ofwel in het Nederlands ‘welkom’. Prachtig, want hiermee is een ieder welkom. Nu rest ons nog het woordje ‘kol’. In het Hebreeuws betekent dit onder andere groeien naar zelfstandigheid. Bijzonder, want dat is het doel van de aangeboden activiteiten.

De Wolkom werk samen met verschillende mensen die andere kwaliteiten hebben dan De Wolkom, om zo uw en jouw zorg en/of hulpvraag optimaal te kunnen beantwoorden.

 

De Wolkom

 

Adres

Ons adres:

Sânhichte 10, 9263 RP Garyp

Telefoon:
Internet: