Camping en Jachthaven De Wanepe –

Onze Camping en Jachthaven De Wanepe bestaat voornamelijk uit vaste standplaatsen waarbij rust, water en natuur centraal staan.

Alle standplaatsen op onze camping liggen direct aan het water en hebben een ligplaats voor een (toer)boot. De plaatsen zijn van elkaar gescheiden door middel van berken hagen, waardoor veel privacy wordt verkregen en wat de camping een ‘natuurlijke’ uitstraling geeft. De aanleg en aard van de camping is daardoor vrij uniek in Nederland. Op onze camping zult u geen horeca of andere toeters en bellen aantreffen.

De jachthaven van “De Wanepe” bevindt zich in het nationaal park “de weerribben-wieden” in het waterdorp Belt-schutsloot.
geopend van 1 april tot oktober en heeft alleen vaste ligplaatsen.

Voor kleinere boten (tot 5.5m) zijn er aparte ligboxen beschikbaar. er is hobbystroom aanwezig (6 A) en aftappunten voor drinkwater. De maximale diepgang is 1 meter 20, de maximale lengte is 12 meter.

Het nationaal park “De wieden” heeft de watersporter en natuurliefhebber veel te bieden.
In het gebied zijn alle watersporten mogelijk. Varen met uw boot of kano door een doolhof van de kleinste kanaaltjes en meertjes die het nationaal park rijk is. Zeilen op de grote meren en natuurlijk vissen. De mooiste fiets routes vindt u in de omgeving soms door de rietkragen zonder de aanwezigheid van auto’s. Wandelen door de omgeving of op daarvoor aanwezige paden door de natuur.

Direct op en rond de camping komen ruim 50 vogelsoorten voor waarvan de meeste hier ook broeden. In het voorjaar ziet u de reeën grazen die overigens in de winter vaak op de camping zelf vertoeven. Met wat geduld ziet u vast op een van uw kano tochten de Purperreiger.

“Stil zwervend door de Darch zag ik ze opeens. Zes broedparen in een verborgen bosrand aan het water, goudgekleurd in de volle avondzon. Zo vol ontzag heb ik zonder besef van tijd er naar gekeken. Ook nu nog herken ik de angst van dat moment dat dit beeld zomaar zou kunnen verdwijnen. Noch toen, noch nu weet ik niet waarom ik die plaats daarna heb gemeden.” (Gerard van de Belt)

Kortom er is heel veel te “beleven”. Camping en Jachthaven De Wanepe

Adres

Ons adres:

Vaste Belterweg 6, 8066 PT Belt-Schutsloot

Telefoon:
E-mail:
Internet: